Sedapnya kek tiramisu ni...sejuk dari peti ais lagi yummy.....masuk mulut..trus lupa daratan jap.....wahahaaaa....
selagi tidak membuat kek tiramisu ni selagi tu la terbayang dikepala otak...tutup mata ituuu jak dalam fikiran...macam orang mengidam la pulok...heheeee
Hubby dan anak-anak suka sekali makan kek tiramisu ni....lemak-lemak berkrim kan..macam kek..macam aiskrim....heheee..walllaaaaaa
heheee...yang dua ni untuk me n hubby...
haaaa...
yang 3 tempat kecil tu untuk anak-anak
Jadi teda gaduh-gaduh sapa dapat dan tidak..cukup kah tidak...
Senang jer buat tiramisu ni..
yang penting ada
kek coklat atau apa saja kek jenis lain,whipping cream,air nescafe,
cream cheese dan air nescafe...
Cara buat:
1.Putar whipping cream + cream cheese sampai sebati dan 'peak' dengan whisk / mixer
(cream tu tidak jatuh...eiii kalo tidak tau jugak sila la google sendiri)
2.kek coklat tu potong ikut kesesuaian loyang /mangkuk / gelas macam saya buat tu
3.Potongan kek tadi dicelup (jgn smpi hancur..asal ada jak / jangan rendam tau)
4.Pastu masukkan dalam bekas untuk kek tiramisu ni...
5.Masukkan cream tadi,lapis lagi dengan kek pastu cream..gitu la sampai berapa lapis yang korang nak lapis...
6.Paling atas sekali tu ayak dengan serbuk koko....
7.Sejukkan dalam peti ais
Makan sejuk-sejuk...sedapppp....
p/s;kek tu kalau malas buat kek..beli saja yang ada di kedai / bakery supaya cepat siap...
Heheheee...siokkan...jap saja membuat...