Nuffnang
Friday, March 6, 2009
CHICKEN TERIYAKI
Sumber asal : Japanesefood.com
Bahan-bahan:
5 potong dada ayam atau peha ayam
3 tbsp madu
4 tbsp kicap manis
1 tbsp sugar
3 inci halia, diparut
3 biji bawang putih, diparut
1 tsp garam halus
Cara-cara :
1. Gaul semua bahan dan perap lebihkurang sejam di dalam petisejuk.
2. Panaskan non-stick pan dan panggang. Tutup kuali, sesekali buka dan terbalikkan ayam.
3. Siramkan lebihan kuah perapan dan balik-balikkan ayam sehingga masak dan kuah menjadi likat.
note:
Sebenarnya resepi ni saya ambil dari rinnchan.fotopages lepas namap chef di tiffinbiru buat untuk nasi ayamnya...so saya ambil buat resepi koleksi...ada masa bolehlah buat,senang ajer cara2nya tu...mesti bebudak suka makan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment