Kek ni dah selalu buat..alhamdulillah menjadi favourite my family..
Bahan-bahan:
3 cawan tepung
1/2 sudu teh baking powder n bikarbonat
1/2 cawan susu segar / susu cair
1/4 gula kastor
1 cawan minyak jagung
4 biji telur
Cara:
1.Panaskan oven..
2.Dalam mixer,masukkan minyak jagung,gula,putar mixer kelajuan sederhana.
3.Masukkan telur,satu persatu..putar hingga kembang..
4.Masukkan tepung,selangseli dengan susu segar / susu cair..
5.Putar lagi hingga kembang dan sebati...
6.Masukkan ke loyang,bakar dalam 45 minit..Suhu bergantung dengan oven memasing yerr...
Tunggu kek sejuk..baru letak butter cream / butter cheese cream,terpulang pada minat masing-masing...
Frosting cheese:
1.Cheese cheedar - 150 gm (diparut atas kek yg diletakkan cream dulu)
Butter Cream:
1.Butter - 200 gm
2.Gula kastor - ikut suka (suka manis lebihkan gula...)
-dimasukkan dalam mixer,pukul hingga ringan dan putih,barulah sapu atas kek..
No comments:
Post a Comment